E-SHOP 


Proč zdravé vánoční pečení?


V současné době mnoho lidí trpí nejrůznějšími civilizačními chorobami, počínaje potravinovými alergiemi až po opravdu závažná onemocnění. Věřím, že právě strava je klíčem ke zdraví. Pokud ze stravy vyloučíte iritující potraviny jako je mouka a obiloviny vůbec, mléčné výrobky, rafinované cukry a oleje, vaše tělo vám brzy poděkuje. Většina lidí zaznamená opravdu znatelné změny po vynechání těchto potravin. Dojde především k zlepšení metabolických procesů a funkce střev, upraví se cukr v krvi, krevní tlak, váha, zlepší se nálada, spánek, soustředěnost, imunita organismu a přibude více energie. To vše a mnohem více se skrývá pod pojmem zdravá strava.

Originální kuchařka plná obrázků a snadných receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je inspirována klasickými českými recepty, ale na rozdíl od nich obsahuje jen potraviny, které náš organismus dobře snáší. Cukroví je navíc možné péct těsně před Vánoci, jelikož je křehké ihned po vytažení z trouby. Naleznete v ní jak vanilkové rohlíčky a pracny, tak jablečný závin, které nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole.

Je rozdělena na několik sekcí:

  • Úvodní slovo a několik přípravných receptů.
  • Nepečené cukroví se sedmi recepty.
  • Pečené cukroví s čtrnácti recepty. 
  • Vánoční dezerty s pěti recepty. 
  • Slané dobroty se sedmi recepty. 
  • A navíc - jedlá vánoční výzdoba.
  • Závěrem je pomocná tabulka s odměřováním surovin.